Litteraturanmeldelse (fra TD 105) v/ Kaare Vissing Andersen Tilbage til forsiden

Helge Hau's herlige humor

Tegneren Helge Hau har for nylig udsendt en skakbog, der også kan forstås af ikke-skakspillere. Det drejer sig om bogen "64 x Skakmat!", der indeholder lige så mange tegninger, som der er felter på et skakbræt.
Helge Hau, der snart fylder firs år, har et langt liv som tegner og humorist bag sig - og da han selv har mesterstyrke som skakspiller, kender han til alle festlige facetter af det kongelige spil og dets udøvere.
Allerede i årene frem til 1946 var han på holdet af tegnere til den første europæiske helaftenstegnefilm Fyrtøjet, der byggede på H.C. Andersens berømte eventyr af samme navn.
Af de 64 tegninger, hvis tekster er på både dansk, tysk og engelsk, bygger nogle på den velkendte distræte skakspiller og andre pudsige udøvere af det kære spil, men der er også tegninger uden tekst, der rummer en særdeles overraskende idé eller filosofi. Der er sågar indfald, der ligger på højde med den belgiske kunstmaler Magritte, der som bekendt også spillede skak.
Og så skal det ikke glemmes, at Helge Hau også har bud efter de allermest verdensfjerne blandt skakspillerne - problemisterne!
Bogen er en oplagt gave til den ægtefælle eller de venner, der ikke forstår, hvorfor du spiller skak - når de har læst bogen, vil de i det mindste vide, hvorfor de ikke forstår det!?
Bogen koster 148 kr. og forhandles direkte af
Helge Hau, Hedeparken 121, st. tv,, 2750 Ballerup (tlf. 44 66 12 48).

Sig mig engang, tænker du ikke på andet end disse tåbelige træklodser?

Tell me, are these stupid wooden blocks all you have in mind?

Sagen Sie mir, sind die dummen Holzklötze alles, was Sie in Kopf haben?